+32 9 368 80 50
Menu
Verfijn selectie (filter)

Individuele valbeveiliging

Harnassen

Vallijnen

Bij het kiezen van de juiste vallijn moet je altijd nagaan wat de lengte moet zijn en of de lijn al dan niet voorzien moet zijn van een valdemper. Daarbij kan je ook kiezen uit verschillende types touwen. Enkelvoudige lijnen zonder valdemper zijn gemaakt om valrisico van de gebruiker te voorkomen. Lijnen met een valdemper zorgen ervoor dat de impact op het lichaam veel minder is bij een val. Alle lijnen voldoen aan de norm EN 354 of EN 355 of EN 358.

Valblokken

Een valblok werkt zoals een autogordel. Bij een versnelling van meer dan 1,5 m/sec zal het remsysteem ingrijpen en de kabel blokkeren. De geïntegreerde valdemper zorgt ervoor dat de valkrachten tot een minimum worden herleid. Naargelang je situatie kan je kiezen voor een kunststof of aluminium behuizing, staalkabel of band … De blokken zijn getest en gecertificeerd voor horizontaal en verticaal gebruik volgens de nieuwe richtlijnen in de Europese norm EN 360.

Veiligheidshaken

De veiligheidshaken zijn verbindingselementen tussen de verschillende onderdelen van je valbeveiliging (harnas, vallijn en ankerpunt). Samen vormen ze een compleet valbeveiligingssysteem. De haken bestaan in verschillende formaten, met draaiopening, in aluminium of staal. Ze voldoen aan de norm EN 362.

Vaste ankerpunten

Tijdelijke valbeveiliging

Je kan kiezen voor de optie tijdelijke valbeveiliging als de werkzaamheden van zo’n korte duur zijn dat de kosten van een permanente installatie niet opwegen tegen het werk dat uitgevoerd moet worden. De te gebruiken valbeveiliging hangt af van de locatie en de aard van de werkzaamheden. De tijdelijke valbeveiliging zorgt ervoor dat je toch veilig en volgens de wettelijke verplichtingen en normen kan werken.

Hulp of advies nodig over een toestel? +32 9 368 80 50

Sluit zoekvenster