+32 9 368 80 50
Menu

De nieuwste Maeda telg: De MC815

in Toestellen
Geschreven door Fee Kooij
News detail sample

Krachtpatser

De MC815, meteen ook de grootste 'minikraan' uit het gamma.
Op Bauma 2016, de grootste machinebeurs ter wereld, werd de nieuwste telg van de MAEDA familie voorgesteld, de MC815.

Deze nieuwe kraan neemt zomaar even het dubbele van de capaciteit van de grootste minikraan in ons gamma, namelijk 8 ton hijsvermogen! Deze krachtpatser is ondanks deze geweldige capaciteit nog steeds minder dan 6 meter lang en slechts 1.67 m breed. De afstempeling van het toestel is zeer eenvoudig dankzij het automatisch stabiliseer systeem. Rijden met de last behoort ook tot de mogelijkheden, deze kraan transporteert tot 1 ton zonder de poten uit te stempelen.

Hoogvlieger

Het toestel beschikt over een full range afstandsbediening met joysticks die zowel het rijden als het hijsen bestuurt. De kraan heeft standaard een telescopische mast tot 19.6 m, maar kan optioneel zowel met hydraulische als een mechanische jib uitgevoerd worden en bereikt zo 25.5 m hoogte! Er komt ook een searcher hook van 1 ton in de optielijst.

 

 

 

Informatief

De informatie over de afstempeling, hijsvermogen en actuele lading wordt getoond op een groot touchscreen display. Handleidingen, onderhoudsbeurten en dergelijke worden eveneens op de display getoond. Ook de Go-home functie zal goed gesmaakt worden door de kraanbestuurders.

 

 

 

 

Tot slot

Dit toestel vult perfect de leegte op tussen de minikranen en de grotere mobiele kranen. De MAEDA MC815 die op Bauma te zien was, is een prototype. De productiemodellen worden verwacht begin 2017.

Wil je meer info of heb je interesse in dit nieuwe toestel?
Contacteer Gunther Van Den Hove op +32 473 820 586 of via gvdh@heli.be

Ontdek meer artikels over Toestellen
Nieuws overzicht
Sluit zoekvenster